Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kroggäst kvicknade till när han blev utslängd – misshandlade bartendern med flera knytnävsslag

Först misshandlade mannen en bartender på en krog i Falun, efter att ha blivit utslängd. Sedan misshandlade han en annan man vid en pizzeria intill.
Nu döms mannen för två fall av misshandel. Han förnekar brott vid båda fallen och hävdat att han handlade i nödvärn.

Annons

En man från Falu kommun har dömts till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst för två fall av misshandel. Båda brotten begicks i centrala Falun i september i fjol.  Foto: Anders Wiklund/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Januari är årets hetaste dejtingtid – det här ska du göra och absolut INTE göra på en dejt

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Se hela listan på butiker i Dalarna – här är PRO-matkassen billigast och dyrast

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Falu kommun.

Den 1 september i fjol befann sig mannen i centrala Falun, där han först besökte en krog. Mannen var berusad och avvisades flera gånger av en manlig bartender som jobbade på krogen. Mannen återkom dock och somnade slutligen vid ett bord inne på krogen. Bartendern försökte väcka mannen och släpade slutligen ut honom, då han inte vaknade.

Väl utanför krogen vaknade mannen och gick till attack mot bartendern med flera knytnävsslag. Två krogbesökare har vittnat om att de såg hur den nu dömde mannen satt grensle över bartendern och utdelade flera slag mot huvudet och överkroppen.

Bartendern uppskattade antalet slag till mellan fem och tio stycken. Den nu dömde mannen har uppgett att han inte minns så mycket av händelsen, men att han kvicknade till av att någon slet ut honom och reagerade då med att brotta ner den andre mannen. Däremot uppger han att han inte utdelade några slag.

Senare samma datum befann sig den nu dömde mannen på en pizzeria i närheten, där det blev bråk på nytt. En annan man har uppgett att mannen flög på honom och slog honom flera gånger i ansiktet, samt att de båda sedan började brottas.

Den nu dömde mannen har uppgett att han trodde att det skulle bli bråk och därför valde att slåss i stället för att fly. Han har uppgett att han tog tag i kragen på den andre mannen, som då föll till marken och de brottades. Han uppger dock att han inte heller denna gång har utdelat några slag.

Falu tingsrätt anser att det står klart att mannen har begått båda brotten och dömer honom för två fall av misshandel.

Mannen döms till villkorlig dom med 75 timmar samhällstjänst. Tingsrätten påpekar i sin dom att påföljden motsvarar två månaders fängelse, om fängelse hade valts som påföljd. Mannen ska även betala 5 500 respektive 5 875 kronor i skadestånd till de båda misshandlade männen, 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för en del av ersättningen till sin försvarare.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons