Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogbesökare ska ha blivit misshandlade och hotade – duo åtalas för brotten

Två krogbesökare i Falun ska ha blivit misshandlade av en man, som bor i Falu kommun. Sedan ska de båda ha blivit hotade av en annan man.
Nu åtalas de båda männen vid Falu tingsrätt. De förnekar brott.

Annons

Två krogbesökare i Falun ska ha blivit misshandlade av en man och sedan hotade av en annan man. Nu åtalas de båda männen vid Falu tingsrätt.  Foto: Dennis Pettersson/Arkiv

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Stort behov av lokaler för sjukvård vid vasaloppskontrollerna: "Idag har vi en slaktlada"

Sällsynt muminmugg såld för rekordsumma – här är 10 porslinsföremål du vill hitta i förrådet

Villa såldes för 5,9 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

SÅ KÖPER DU PLUS

Duon i fråga består av en man i 20-årsåldern från Falu kommun och en man i 35-årsåldern från ett angränsande län. Den yngre mannen har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av misshandel och den äldre mannen har åtalats misstänkt för olaga hot.

Enligt åtalet ska duon ha befunnit sig på en krog i Falun den 27 mars 2016. Den yngre mannen ska då ha sparkat en annan man i ryggen samt slagit honom i ansiktet. Sedan ska han ha slagit en annan man i ansiktet.

De båda målsägandena ska sedan, utanför krogen i fråga, ha blivit hotade av den äldre mannen. Han ska då ha höjt sin ena hand i luften och sagt "jag ska slå in ansiktet på er", eller något liknande.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med de fyra inblandade männen samt med två vittnen som ska ha sett delar av händelseförloppet eller fått det berättat för sig av målsägandena. Åklagaren lägger även fram journalanteckningar och fotografier som ska bevisa att de båda männen blev misshandlade.

De båda åtalade männen förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons