Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisartat läge inom kommunen: "Hela Falun måste hjälpas åt"

Falu kommun har tufft att hitta vikarier inom vård och omsorg inför sommaren. Inom hemtjänsten beskrivs läget som krisartat. "Vi behöver snabbt hitta fler kandidater. Hela Falun måste hjälpas åt", säger Veronica Berg på kommunens bemanningscentrum.

Annons

Kommunen bskriver läget inför sommaren som

Sommaren närmar sig med stormsteg och arbetet med att hitta vikarier inom vård och omsorg pågår för fullt i Falu kommun. Och det börjar brinna i knutarna. Inom hemtjänsten beskrivs läget nämligen nu som krisartat

– Jag skulle vilja säga att vi sitter i en liten kris och att vi snabbt behöver hitta fler kandidater. Hela Falun måste hjälpas åt. Behovet av sommarvikarier är som störst i kommunens ytterområden, säger Veronica Berg på kommunens bemanningscentrum i ett pressmeddelande.

Främst är det undersköterskor och vårdbiträden som behövs. Men även Socialförvaltningen har luckor att fylla – framför allt inom LSS.

– Vi behöver absolut fler vikarier med rätt kvalifikationer. Framför allt är det omsorgsassistenter/boendestödjare vi söker, säger Christina Lans, sektionschef inom LSS.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons