Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver tydligt besked kring svårlöst fråga om curlinghall

Kultur- och fritidsnämnden är ålagda att spara fem miljoner kronor på Lugnet under de närmaste åren.
Samtidigt har man kravet på sig att möjliggöra curling på samma plats.
- Vi får inte ihop det här, kommenterar Jonas Lennerthson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Annons

2015 tilldelades kultur- och fritidsnämnden, genom beudgetbeslutet att man ska göra det möjligt att spela curling i Falun.

Bakgrunden handlar om den tidigare ishallen som innehöll fyra curlingbanor och där hela byggnades i princip revs ner till grunden.

LÄS MER: Tajtare banor ska ge ökat publiktryck

Ersättningshallen fylldes med en skridskorink, men de fyra tidigare banorna som fanns fick inte plats i den dya ishallen och sedan dess har falu curlingklubb stått utan hemmahall.

För Falu Curlingklubb, med drygt 200 medlemmar, har det inneburit logistiska problem då man sedan dess saknat en hemmahall.

Jonas Lennerthson (S) och kultur- och fritidsnämnden kräver nu fullmäktige på ett tydligt svar om vad man vill med curlingen och curlinghallen i Falun.

Parallellt med kravet som nämnden har på sig från 2015 om att mörljiggöra curling i Falun har man även tilldelats ett sparbeting där samma nämnd ska minska sina kostnader i storleksordningen fem miljoner kronor rörandes Lugnet under de närmaste åren.

Två krav Jonas Lennerthson inte ser att det går att förena.

- Det går stick i stäv mot varandra, anser han.

LÄS MER: Stjärnans kritik mot laguttagningen

På torsdag håller kultur- och fritidsnämnden sitt första sammanträde för året och som en av punkterna kommer man begära ett tydligt svar från kommunfullmäktige om hur de anser att nämnden ska förhålla sig till de två kraven.

Förslaget till beslut i sin helhet:

"Kultur- och fritidsnämnden önskar att kommunfullmäktige fattar beslut om att ompröva beslutet att möjliggöra curlingverksamhet på Lugnet"

- Vi får inte ihop det här och därför ställer vi frågan till fullmäktige - hjälp oss, kommenterar Lennerthson och fortsätter:

- Här handlar det om en rätt hård prioritering och den klarar vi inte själva. Nu sätter vi ner foten där vi vill ha ett tydligt besked.

Under förutsättning att nämnden säger ja till att skicka frågan vidare till kommunfullmäktige väntas sedan fullmäktige ta ställning antingen vid sammanträdet i februari eller mars.

Mer läsning

Annons