Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs vill utveckla "Pumpen"

/
  • Fler aktiviteter? Korsnäs IF skidklubb vill ha möjlighet att arrangera fler aktiviter vid Pumpens friluftsområde i Korsnäs. Foto: Kjell Jansson/Arkiv

Annons

De båda Korsnäsklubbarna söker ett bidrag på 110 000 kronor av kommunen, för att kunna göra diverse markarbeten.

- Pengarna ska användas till att köpa in nödvändigt fyllnadsmaterial och hyra av maskiner för att kunna göra arbetet. Klubbarnas egen insats i det hela blir det ideella arbete som medlemmarna kommer att lägga ner, säger Mikael Ahlgren.

Nu är det inte bara klubbarnas medlemmar som använder sig av Pumpens friluftsområde, utan allmänheten nyttjar området för sitt dagliga behov av motion och rekreation.

- Tillgängligheten är viktig, och vi har sett behovet att öka den biten. För att kunna göra det så krävs en del markplanering, menar Mikael Ahlgren.

Det är en mängd åtgärder som är medtagna i den åtgärdsbeskrivning som klubbarna lämnat in till kommunen. Bland andra vill man göra ett jämnare underlag så att konstsnö kan sprutas på effektivare. Hagtäktsspåret ska också göras mer tillgängligt.

- Pumpen ska vara till för alla, och nu vill vi se till att utveckla området och öka utnyttjandet av eljusspåret. Vi förvaltar spåret, men det är kommunen som äger det, och på det här sättet vill vi ha deras hjälp, säger Mikael Ahlgren.

Mer läsning

Annons