Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparstaden säljer över 150 lägenheter

Kopparstaden har beslutat att sälja över 150 av sina lägenheter, detta för att finansiera nyproduktion.

Annons

På måndagen fattade Kopparstadens styrelse beslut om att sälja 158 lägenheter på Vallvägen, Bruksgatan och Stationsvägen i Hosjö och Korsnäs.

Kopparstaden planerar för att kunna bygga 75 lägenheter per år och försäljningen uppges vara ett sätt att finansiera detta utan att kraftigt öka belåningen och därmed risken i bolaget.

Det handlar om 158 lägenheter på Vallvägen, Bruksgatan och Stationsvägen i Falun.

Kopparstaden har ett godkännande av kommunfullmäktige att sälja upp till 850 lägenheter fram till år 2021. I somras slutfördes försäljningen av 454 lägenheter i Bojsenburg och nu påbörjas alltså processen att sälja ytterligare 158.

– Vår bedömning är att vi inte behöver sälja så mycket som 850 lägenheter. Om den här affären går i lås blir det troligtvis inte någon mer större försäljning under perioden fram till år 2021, säger Pernilla Wigren, VD för Kopparstaden, i ett pressmeddelande.

Försäljningen genomförs som tidigare med hjälp av Catella. Om allt flyter på uppskattar de att ett övertagande kan ske tidigast om en halvår.

Kopparstaden har beslutat att sälja över 150 av sina lägenheter – detta för att finansiera nyproduktion.

De berörda hyresgästerna har bjudits in till informationsmöte där de kommer få veta mer om försäljningen och få svar på frågor.

– Vår erfarenhet är att en försäljning väcker många frågor. Det allra viktigaste att förmedla är att alla får bo kvar med samma hyresavtal som idag och att det inte handlar om ombildning till bostadsrätter, avslutar Pernilla Wigren.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons