Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparstaden säljer 158 lägenheter – för att kunna bygga nytt

Under måndagseftermiddagen kom beskedet att Kopparstaden säljer 158 lägenheter i Hosjö och Korsnäs till Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.
– I slutändan säljer vi för att frigöra kapital till kommande nyproduktion som Falun så väl behöver, säger Kopparstadens Vd Pernilla Wigren i ett pressmeddelande.

Annons

Redan i slutet av oktober meddelade Kopparstaden att man ämnade att sälja 158 lägenheter. Fastigheterna är belägna på Vallvägen 1–6 (Hosjö) och Bruksgatan 2–4 och Stationsvägen 22 (Korsnäs).

Nu är försäljningen genomförd och från och med den 1 juni kommer Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) ta över fastigheterna. Hyresgästerna har kallats ett informationsmöte.

– Vi är mycket nöjda med affären och vi känner oss trygga med att hyresgästerna kommer att få en ny långsiktig ägare, säger Kopparstadens Vd Pernilla Wigren i ett pressmeddelande.

I fjol sålde Kopparstaden 454 lägenheter i Bojsenburg till SBB och skälet till försäljningen var samma då som nu.

– I slutändan säljer vi för att frigöra kapital till kommande nyproduktion som Falun så väl behöver. Efter denna försäljningen räknar vi med att inte behöva sälja mer de närmaste åren, avslutar Pernilla Wigren.

Området som säljs i Hosjö. Bild: Kopparstaden
Området som säljs i Korsnäs. Bild: Kopparstaden

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons