Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen anmäler allvarlig miss på demensboende: Anställds slarv ska ha lett till att boende skadades

Annons

Undersköterskan ska inte ha följt instruktionerna – något som ska ha lett till att en person på ett demensboende i Falun skadades. Nu har kommunen anmält händelsen.

En undersköterskas slarv med att följa instruktionerna ska ha lett till att en boende på ett demensboende i Falun skadades.

I början av juni förra året ramlade en boende på ett demensboende i Falu kommun så pass illa att denne bröt höften. Nu har omvårdnadsnämnden valt att göra en lex Sarah-anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg – en anmälan i vilken händelsen beskrivs som ett allvarligt missförhållande.

Enligt den orsakades nämligen den boendes fall av att en undersköterska på boendet inte följde instruktionerna. Samma undersköterska ska dessutom varken ha dokumenterat eller på annat sätt rapporterat det som hade hänt.

Efter händelsen hade enhetschefen omedelbart ett samtal med undersköterskan samt kontaktade kommunens personalenhet. Detta resulterade i en varning och till att undersköterskan själv valde att säga upp sig.

Efter händelsen har man, enligt anmälan, haft samtal med all personal om vikten att följa givna instruktioner samt dokumentera och rapportera liknande händelser. Man uppger även att man kommer att fortsätta med dessa samtal samt med utbildningar och arbeten kring kommunikation.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons