Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubilar med bra flås

/
  • Jeansgympa. Ovanligt mycket karlar var det på gympagolvet.
  • Spinning. Elke Herbst och Christer Borgström är sportiga typer. Det var Christer som drog i gång Kopparstadens IF för 20 år sedan.

Annons

På onsdagen hade Kopparstadens personal prova-på-eftermiddag på Friskis och svettis. Idrottsföreningen ordnar, och det kommunala fastighetsbolaget ställer upp med tid. Så har det varit i många år. De anställda har fått prova på allt från curling till kyrkbåtsrodd.

- Jag är ju gammal idrottare, så för mig är det naturligt, säger Christer Flodström som fick gott gensvar när han kom med idén 1987. Det började med hockey-bockeyspel, nu finns det sektioner för det mesta.

Kopparstaden bjuder alla på en timme träning i veckan, håller med ett litet gym och subventionerar träningskort och massage. De som tränar på fritiden kan vinna priser.

- Man lär sig vara aktiv. Det frigör endorfiner och ger ett positivt tänkande. Då blir du bättre på jobbet också, säger Borgström och börjar berätta om frukt på jobbet och stugor i Transtrand.

Kopparstaden och idrottsföreningen samarbetar också med Korpen och fick på onsdagen ett nytt diplom som bevis för framgångsrik friskvård.

- Jag har haft diskbråck. Hade jag inte det som ursäkt skulle jag bli mobbad, förklarade vd:n Pär Nyberg som var en av få som bara satt och hängde när svetten rann på cyklande, hoppande och lyftande medarbetare.

Mer läsning

Annons