Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Lindberg Trio rockar till julen – i ny stad

I sex år har John Lindberg Trio rivit av sin julshow på Rättvik bowling och krog. Men nu är det slut på den traditionen. Från och med i år, och från och med i dag, rockar de loss i en ny stad – Falun.
– Det är lite större här, och så finns det fler möjligheter, säger John Lindberg om stadsbytet.

Annons

I Falun bowling och krogs nattklubbsdel är mängder av bord uppställda – samtliga med en rödgrön juldukning. Runt 250 sittande gäster ska få plats.

Vid baren hänger glitter och julkulor. Belysningen är dämpad.

Läs även: John Lindberg: "Han gav mig styrka att fortsätta"

John Lindberg, sångare och gitarrist i John Lindberg trio, sitter vid ett av borden och byter strängar på en av sina gitarrer. En av de sista förberedelserna inför premiärkvällen.

– Jag har med mig fem gitarrer, men använder bara tre, skrattar han med en sträng hängandes från munnen.

John Lindberg förbereder det sista inför julshowspremiären på Falun bowling och krog.

Här kommer rockbandet från Dalarna att hålla till i en månad framöver. Från och med i kväll spelar de sin julshow varje torsdag, fredag och lördag till och med den 16 december.

– Det är väl den rockigaste julshowen man kan besöka här i landet, säger John.

John Lindberg beskriver julshowen som rockig och olik alla andra julshower. Redan nu är 90 procent av alla biljetter till samtliga datum slutsålda.

Det är sjunde året som bandet sätter upp showen. Och konceptet är sig likt mot tidigare år. Den största skillnaden är att man bytt stad. Från att ha hållit till på Rättvik bowling och krog är man nu på Falun bowling och krog.

Läs också: John Lindberg Trio tilldelad guldskiva

John påpekar dock att de även gjort en större förändring i början av showen.

– Vi kommer att börja med att man får följa med oss i realtid från det att vi förbereder oss i Enviken till att vi faktiskt står oss på scenen, säger han och pekar på den stora bioduken som hänger framför scenen.

Strängbyte på en av de fem gitarrer som John Lindberg har med sig till julshowsspelningarna.

Musikmässigt blir det rock rakt igenom. Jullåtarna är, precis som resterande låtar som kommer att spelas, egenskrivna och plockas framförallt från den egna skivan "Rock this Christmas" som släpptes 2012.

Målet är att få besökarna att resa sig från stolarna.

– Jag brukar öppna showen med att säga att det som händer här, stannar här. Att man ska strunta i att chefen sitter bredvid och bara släppa loss, säger John som är mån om att skapa en delaktighet hos publiken.

Han fyller i:

– Ser jag någon som sitter ensam i ett hörn så kan det hända att jag går dit och sätter mig i personens knä och sjunger därifrån.

Läs även: Martin Engström från John Lindberg Trio på egna ben

Är du nervös inför premiärkvällen?

– Nja. Jag hoppas bara att tekniken kommer att fungera som den ska, skrattar John innan han fortsätter med det sista fixandet inför showen.

TV: Se John Lindberg Trios spelning under årets Peace & Love – vi livesände de tre första låtarna

Mer läsning