Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jockes tatueringarprisade i Thailand

/
  • Dubbelarbete. Jocke Hultman har tatueringsstudios både i Falun och thailändska Phuket. Han har många thailändare som kunder.
  • Välsignad. Jocke har själv en och annan tatuering på sin kropp. Här blir en ny tatuering välsignad av en thailändsk buddist-munk.
  • Prisad. Jocke Hultman från Falun vann en tatueringstävling i Thailand.

Annons

I dagarna kom han hem till Falun igen efter en tids arbete i Phuket. Konkurrensen om kunderna är stenhård i det thailändska semesterparadiset. Bara i Phuket finns det 100-talet tatueringsstudios men Jocke har blivit ett aktat namn i branschen och han har faktiskt fler thailändare än semesterlediga europeer som kunder.

- Fast visst kommer det europeer också. Nyligen hade jag ett gäng islänningar som flög ner för en kombinerad tatuerings och semesterresa, berättar Jocke.

Och att han börjar bli ett aktat namn i tatueringsbranschen visar också att han för någon vecka sedan vann första pris för bästa manliga helhet vid Phuket Bikeweeks tatueringstävling.

- Det är alltid kul att få positiv feedback av branschfolk och kunder, säger Jocke.

Tävlingen gick till så att en jury bedömde helhet, konstnärlighet och hur passlinjer, skuggor och färg sitter i tatueringen.

Nu är han alltså tillbaka i Falun och tatueringsstudion på Slaggatan.

- Nu ska jag börja arbeta på vårt tatueringsmuseum som ska öppnas i samband med tattomässan Dalaslaget (den fjärde upplagan) i Borlänge den 27 oktober, berättar Jocke.

Innan dess väntar dock ytterligare en långresa.

- Jag ska åka till Borneo och tatuera mig hos en stam som heter Borneo headhunters ihop med ett tv-team från Malaysia.

Fakta: Fakta Jocke Hultman

  • Ålder: 34
  • Yrke: Konstnär/tatuerare
  • Bor: I ett torp en mil rakt ut i skogen utanför Falun
  • Familj: Två söner, 15 och 6 år

Mer läsning

Annons