Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jetski på Roxnäs udde i helgen

/
  • Vana vid vatten. Tävlanden från hela Sverige, Norge och Finland kommer till Roxnäs udde i helgen för att delta i Sverigecupen i Jetski. På bilden ses medlemmar ur Falu Jet Racing Club.  Foto: Malin Kindblom

Annons

Nu på lördag anordnar Falu Jet Racing Club SM-deltävling i Sverigecupen i Jetski på Roxnäs udde. Redan på fredagen drar det igång med träning och besiktning av maskiner och hittills är över 40 tävlanden från Sverige, Finland och Norge anmälda.

- Ståmaskinerna gör runt åttio kilometer i timmen och sittmaskinerna hundra tjugo, hundraförtio. Det kommer bli mycket fart och action på vattnet, säger Mattias Persson, ordförande i Falu Jet Racing Club som hoppas på mycket publik.

Sju av Falu Jet Racing Clubs tolv medlemmar kommer att delta i lördagens tävlingar och Mattias Persson är optimistisk.

- Petter Hedlund vann hela Sverigecupen i sittmaskin förra året, så han är vårt största hopp nu i helgen.

Roxnäs udde, som är en mycket populär utflyktsplats kommer att vara stängd för badande under fredagens och lördagens arrangemang.

- Vi har diskuterat med kommunen och kommit fram till att det är lika bra för säkerhetens skull, eftersom det kommer vara mycket maskiner på vattnet, säger Mattias Persson.

Fakta: Jetski på Roxnäs udde

  • På lördag 28 juli arrangeras SM-deltävling i Jetski på Roxnäs udde, första starten är klockan 11.00.
  • Tävlande med ståmaskiner startar i tre klasser och tävlande med sittmaskiner i två klasser.
  • Lördagens tävling är den andra av fyra i deltävlingar Sverigecupen, deltävling 3 och 4 arrangeras på Orust i augusti och i Sandviken i september.

Mer läsning

Annons