Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennifer Zetterberg ny klubbchef Falu BS Bandy

Falu BS Bandy har sedan någon månad tillbaks anställt Jennifer Zetterberg som klubbchef.
– Vi stod i ett vägskäl. Skall vi nå de mål vi satt upp så måste vi ha någon som jobbar dagligen med dessa frågeställningaroch finansieringsfrågor, förklarar ordföranden Annika Stålberg i Falu BS Bandy.

Annons

Jennifer Zetterberg har ingen bandybakgrund, men är en idrottstjej ut i fingerspetsarna. 25 år har hon spelat fotboll. Skolad i BP och spelare i AIK. De senaste säsongerna även i Falu BS Fotboll.

Ordföranden i Falu BS Bandy Annika Stålberg tillsammans med nya klubbchefen Jennifer Zetterberg och Hans-Olof Pettersson.

– Ganska naturligt att det blev Falu BS Fotboll eftersom jag efter fyra år i Sälen valde att läsa på Högskolan i Falun, sägerJennifer Zetterberg.

Jennifer har läst Sports Management och gick ut i våras.

– Jag har fått ett utmanande och kul jobb. Allt från administration till barn- och ungdomsverksamhet. Verkligen en klubb som blickar framåt, säger hon.

Inte så vanligt att ett bandylag i Sverige har en tjej som klubbchef och dessutom en tjej som ordförande?

– Förmodligen inte. Men vi valde Jennifer för hennes brinnande intresse och engagemang. Hon har erfarenhet av event, service och idrott. Bättre kan det inte bli, säger Annika Stålberg.

Nu kan styrelsen ägna sig mer åt det strategiska arbetet.

– En stor och bred barn- och ungdomsverksamhet med många lag, ett A-lag i elitserien och en Vinterhall är det vi prioriterar, säger Annika Stålberg.

Vinterhall?

– Så är det tänkt. En hall som kan innehålla mer än bandy. Vi skissar på skridskobanor och en 400 meters slinga för skidåkning runt bandyplan. Ju fler som kan nyttja hallen desto mer försvarbart är det att satsa, säger Hans-Olof Pettersson i Falu BS Bandy.

Hur långt borta är en Vinterhall?

– Svårt att säga. Vi jobbar i varje febrilt för att hitta en lösning, säger Hans-Olof Pettersson.

Falu BS Bandy har påbörjat utvecklingen av bandyn i Falun på flera fronter. Ett första steg var att förstärka organisationen med en klubbchef.

Mer läsning

Annons