Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intagningen till gymnasiet klar

Annons

Det går tre sökande på varje plats till hantverksprogrammet - frisör i Haraldsbo. 270 poäng krävdes av den med lägst betyg som kom in på programmet vilket är den högsta intagningspoängen i Falun. Frisörprogrammet är tillsammans med bygg- el och fordonsprogrammen de populäraste utbildningarna till hösten.

- Tendensen är liksom tidigare år att intresset ökar för de yrkesförberedande programmen, säger Anja Dikman på elevintagningen.

Med anledning av det ökade intresset beslutade skolnämnden i våras att utöka platserna till de populära utbildningarna. Bland annat fick byggprogrammet och elprogrammet ytterligare 16 platser var. Trots det räcker inte platserna till då antalet sökande i år är dubbelt så många som platserna räcker till på till exempel byggprogrammet.

Totalt har elevintagningen tagit emot 1045 förstahandssökande till de 877 gymnasieplatser som finns att erbjuda på de tre kommunala gymnasieskolorna i kommunen. Ytterligare 167 elever är inskrivna på det individuella programmet till hösten.

Just nu finns bara 12 lediga platser kvar fördelade på teknikprogrammet, estetiska programmet bild/textil och naturvetenskapliga programmet - musik.

I Dalarna sökte sammanlagt 6 200 elever till de olika gymnasie- och påbyggnadsutbildningar. Även i länet är det de yrkesförberedande programmen, med undantag från hotell- och restaurangprogrammet, som är mest populära.

Mer läsning

Annons