Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Konsertbesökarna i Falun verkar prioritera sig själva i alla lägen

Annons

Hur beter man sig på konserter nu för tiden? Jag närvarade på Thåströms spelning i Falun häromsistens och noterade förvånat och alltmer irriterat hur lite man respekterar övriga konsertbesökare när det gäller användande av mobiltelefon och hantering av alkoholhaltiga drycker under uppträdandet.

Vid första tonen åker det upp hundratals mobiler som ska fota och filma artisten, vilket medför att det man ser är en skog av armar och ett batteri av flimrande mobilskärmar. Detta beteende fortsätter under hela konserten; armar åker upp och ner hela tiden, sedan ska det zoomas, kontrolleras och delas på sociala medier. Till vilken nytta?

Vilket användningsområde har alla dessa filmsnuttar och suddiga foton? Är de en bekräftelse på att man var på plats eller vad?

Nästa problemområde är servering av alkohol i eller i anslutning till konsertlokalen. Det kan troligen i vissa fall förhöja upplevelsen när man tar ett eller ett par glas inför och under konserten. Problemet är att många inte stannar vid det,vilket medför att man blir rammad och påramlad ett flertal gånger under spelningen.

När extranumren inleddes med en akustisk och lågmäld låt medförde det att om man var placerad en bit bak så överröstades Thåström av den delen av publiken som satt i baravdelningen och tydligen hade viktigare saker att avhandla än att lyssna till den aktuelle artisten.

Jag har även noterat vid tidigare konsertbesök med sittande publik att man i många fall kommer in, inte när evenemanget börjar utan när man har druckit, ätit,eller snackat klart. Alltså blir det ett väldigt spring långt in i konserten med folk som letar efter sina platser (också synnerligen irriterande). Men det kanske är ett tecken i tiden, när man prioriterar sig själv i alla lägen?

 Jörgen Funk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons