Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ikväll kan straffhjälten från U21-EM ta hem priset som Årets Målvakt

Allsvenskans Stora Pris delar varje år ut ett pris där en av kategorierna är Årets måvakt. Där har falusonen Patrik Carlgren chans att ta hem priset. Om så blir fallet blir han den första faluprodukten att plocka hem det allsvenska priset.

Annons

"Vår nya svenska målvakthjälte".

Så uttryckte sig Patrick Ekwall efter att Patrik Carlgren, tillsammans med resten av det svenska landslaget, vunnit det bragdklassade U21-EM-guldet mot Portugal i juni 2015. Carlgren stod själv för en imponerande insats där han räddade två matchavgörande straffar under finalen. Laginsatsen gav sedan utdelning på Idrottsgalan där laget kammade hem två priser – Årets lag och Årets prestation.

Men ikväll torsdag kan Carlgren, som tidigare spelat både i Falu FK och IK Brage, prisas för sina enskilda målvaktinsatser i Allsvenskan och för sitt AIK.

Som sporten tidigare skrivit har Carlgren nominerats i Allsvenskans Stora Pris i kategorin Årets målvakt – tillsammans med Kevin Stuhr-Ellegaard från Elfsborg och Johan Willand från SM-vinnarna Malmö FF. Och ikväll ska det alltså avgöras.

Klockan 20:30 närmare bestämt.

Priset som funnits sedan 2013 har visseligen inte så många år på nacken men skulle Carlgren vinna så blir han den första faluprodukten att ta emot priset.

Mer läsning

Annons