Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon berättar om utvecklingsarbete som gör skillnad

– Jag har sett mycket av den utsatthet som är många människors verklighet, men samtidigt fått uppleva vilken kraft som kan skapas om människor går samman och kämpar för att förändra.

Annons

Det säger Elin Morén från Falun som varit i Guatemala som volontär för organisationen Individuell människohjälp.

Under hösten har hon praktiserat på en av IM:s lokala partnerorganisationer Acopedis och måndagen den 19 mars berättar Elin om hur det är att jobba med utvecklingssamarbete i Latinamerika.

– Jag har sett vilken skillnad det kan göra för människors liv, säger hon.

Acopedis verkar för att människor med funktionsvariationer och deras familjer ska inkluderas i samhället. Under sin praktik har Elin Morén arbetat med ett program som bland annat erbjuder startkapital till projekt och en möjlighet att delta i spar-och långrupper för att öka den ekonomiska självständigheten.

– Guatemala är ett fantastiskt land, rikt på natur och kultur, men det finns samtidigt många utmaningar. Korruption, fattigdom, sexistiska och postkoloniala strukturer är några av dom största problemen idag, säger Elin Morén.

När och var? Föreläsningen är måndagen den 19 mars klockan 14, Kristinegården i Falun. Fritt inträde.

Arbetslaget som gör skillnad för människor med funktionsvariationer, från vänster: Dora Campa, Josue Tzunun, Mercedes Catu, Marta Alicia Vicente, Elin Morén, Angelina Musia, Claudia Jacinto, Wiliam Pichil och Floridalma Raxtun.Foto: Privat

Mer läsning

Annons