Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högskolan Dalarna inför ny utbildning för att förbättra demensvården

Högskolan Dalarna inför, år 2017, en specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot demensvård. Utbildningen kommer att vara nätbaserad.

Annons

Antalet personer med demens ökar i landet. Detta medför att dagens sjuksköterskor allt oftare möter människor människor som lider av demens. Med bakgrund av detta kommer Högskolan Dalarna, för första gången 2017, erbjuda en specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot demensvård.

– Den nya specialistsjuksköterskeutbildningen möter dagens och morgondagens krav på demensvård, säger Lena Marmstål Hammar, programansvarig för den nya utbildningen vid Högskolan Dalarna i ett pressmeddelande.

Lena Marmstål Hammar menar att arbetsmarknaden inom vård av personer med demens är stor. Hon poängterar dessutom att socialstyrelsen ska fastslå nya nationella riktlinjer för vård av personer med demens under våren 2017. Den nyinförda utbildningen, som kommer att vara nätbaserad, ska svara väl mot dess riktlinjer, menar Marmstål Hammar.

– Både regeringen och regionens hälso- och sjukvårdsorganisationer efterfrågar fler sjuksköterskor med specialistkompetens. Denna utbildning tillgodoser en viktig del inom inriktningen demensvård, säger Magnus Jobs, akademichef vid Akademin Utbildning, hälsa och samhälle i ett pressmeddelande.

Utbildningen kommer att fokusera på personcentrerad vård och för att genom samtal med personer med demens, deras vårdare och närstående kunna komma fram till de bästa hälsofrämjande omvårdnadsåtgärderna.

Mer läsning

Annons