Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högaktuell pjäs om skolskjutningar

/
  • Teaterföreställningen T.O.K ger en föreställning på Nisserska i Falun som handlar om en dödskjutning i en skola i USA. Foto: Lars Dafgård

Annons

Sedan i januari har de tio medlemmarna i teaterföreningen Teater Organiserat Kaos repeterat pjäsen Bang bang you're dead! av amerikanen William Mastrosimone. Pjäsen bygger på en verklig händelse i Springfield, USA där sex elever sköts till döds i en skola i slutet av 1990-talet av en ung man med brustet hjärta.

- Det finns många liknande exempel, för många, säger Emelie Lindberg som såg berättelsen som film första gången.

Att pjäsen skulle sammanfalla med händelsen i Virginia, USA där 32 personer sköts ihjäl i måndags, dagen innan T.O.K's premiär ser de som otäck tajming.

- När Anders Mankler som spelar huvudrollen ringde mig i måndags trodde jag att det var ett sjukt skämt, säger Emelie Lindberg.

- När jag förstod att det var allvar blev jag chokad. Det är kusligt att detta hände dagen innan vår premiär som berör samma sak. Samtidigt visar det hur aktuellt ämnet är.

Föreningen ger fem föreställningar på Nisserska teatern i Falun. Sista föreställningen är onsdag 25 april klockan 19. På lördag ges en föreställning klockan 16.

Mer läsning

Annons