Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemligstämplad visit från tv

/
  • Glada.
  • Sågspån. Mer än såhär vill tv-teamet inte visa upp. Snickaren Matte Carlsson sågar till de sista listerna, medan snickaren Willy Björk springer in. Foto: Mikael Forslund

Annons

Se webb-tv! Klicka här!

Fyra dagar har tv-teamet på sig att göra om familjen Backs gamla fabrikslokal. Idag är makarna Back portade från byggplatsen, men tidigare i veckan har de hjälpt till att riva och sätta gips.

- Det är väldigt intensivt och mycket kalabalik, jag tror inte att vi riktigt har fattat vad som händer, säger Catharina Back.

- Ja, det är fortfarande lite overkligt, säger Ulf Back.

Producenten Johan Kallerman styr med fast hand, längre än till asfalten utanför lokalen kommer vi inte.

- Vi gör om hemma hos den här familjen, men exakt vad vi gör vill jag inte säga, säger han.

Klar är i alla fall att lokalen, där Söderströms mekaniska verkstad tillverkade sin gröna epatraktorer under 40-talet, kommer förvandlas till musikalisk lekstuga. Där ska Ulf och de andra i bandet Red Roosters kunna hänga så mycket de behöver och spela så högt de vill.

För snickaren Matte Carlsson har den stora utmaningen varit att få till hög klass på replokalen, medan inredaren Mija Kinning tycker att hon haft ett lätt jobb den här gången.

- Jag har utgått från Ulfs rockabilly-stil. Man kan tänka på ett annat sätt när det inte är frågan om ett vanligt hus, det är roligt, säger hon.

Att det blev just familjen Back som valdes ut bland många andra är mest en frågan om tur. Matte och Mija reser runt i hela Sverige och tittar på omkring 50 olika projekt.

- Vi tittar på möjligheterna och undersöker om vi kan klara det på fyra dagar. Sen har produktionsbolaget vetorätt, säger Mija.

Till vårens säsong av Bygglov ska de spela in tio program under tre intensiva månader.

- Vi jobbar minst 60 timmar på fyra dagar och blir som en stor familj, det är roligt, säger Johan Kallerman.

Nästa mål är Borlänge. Där ska en familj få nytt kök och nytt vardagsrum. Mer än så vill teamet inte avslöja.

Mer läsning

Annons