Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård konkurrens i branschen

/

Annons

– Det fanns ingen framtid för mig där, säger han.

Steve Nyman drev Bäwerhyddans Wärdshus i Bjursås under två säsonger. Restaurangen ligger vid skidbacken och är därför väldigt beroende av bra förhållanden för att locka skidåkare. Efter två dåliga säsonger och en tredje likadan på väg så gick slutligen restaurangen i konkurs under hösten 2006.

– Det är en tuff bransch och många är intresserade. Det gäller att vara bäst och få det bästa läget, säger han.

Falun har under det senaste året haft väldigt hög omsättning på sina krögare men Steve Nyman tror inte att det egentligen är svårare här än någon annanstans i landet. Han menar att en av de största orsakerna kan vara att det krävs så mycket personal för att driva den här typen av verksamhet.

– Det är ett serviceyrke och personal kostar mycket pengar. Samtidigt så kan man inte dra ner på för många tjänster för då blir servicen sämre. I slutändan skulle ju det betyda att man tappar kunder, säger han.

Balansgången är alltså svår och har man en gång hamnat i ett sämre läge är det svårt att jaga ikapp.

– Om man skulle ta betalt för vad det egentligen kostar att driva en restaurang så skulle ingen ha råd att gå på krogen, säger Steve Nyman.

I dag arbetar Steve Nyman fortfarande i restaurangbranschen men vill inte avslöja mer om sina framtidsplaner.

–Jag kommer nog i alla fall att stanna inom Dalarna, avslutar han.

Mer läsning

Annons