Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan det bli nya parkeringsplatser

Frågan om vad som ska hända med det öde kvarteret Rödbro i centrala Falun är långtifrån avgjord.
Nu lanserar Moderaterna förslaget om en tillfällig parkeringsplats.
- Stan behöver fler parkeringar i centrum, kommenterar oppositionsrådet Mikael Rosén.

Annons

I början av oktober kunde DT berätta att det tas omtag kring kvarteret Rödbro.

Under hela nästa år kommer dialog med olika intressenter ske innan man från miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen hoppas ha klart med vem som ska få býgga under 2018 på den idag öde markytan mellan nya bussgatan och Korsnäsvägen.

Nu väljer Moderaterna i Falun att lansera idén med en tillfällig parkeringsplats på grusplanan fram tills det finns konkreta förslag med vad som ska hända med ytan.

- Det finns en gällande detaljplan som säger att det ska vara parkeringshus här, men i väntan på ett beslut om vad som ska vara här tycker jag det är alldeles utmärkt att använda det här platsen som parkering, anser Mikael Rosén (M), oppositionsråd.

Mikael Rosén, tillsammans med sina partikollegor i Moderaterna Christina Haggren och Björn Ljungqvist, vill se en tillfällig parkeringsplats vid kavrteret Rödbro.

En motion är inlämnad till kommunfullmäktige och där framgår att M även vill prova på att införa p-skiva på den aktuella platsen.

Därmed skulle det finnas en gratis parkering vid Tisken, p-skiva vid Rödbro och en avgiftsbelagd parkering på vid Holmtorget - allt inom ett par hundra meters gångväg.

Kan det inte bli rörigt för medboragrna med så många olika former av parkeringar?

- Redan idag är det gratis på ett ställe och avgift på ett annat, dessutom olika avgifter. Skyltar man ordentligt så klarar nog medborgarna av det.

Vad tror du om utsikterna att få igenom förslaget?

- Jag tycker de borde vara väldigt goda. Det är små kostnader och väldigt stora positiva effekter.

Hur skulle du tolka om förslaget inte går igenom?

- Då tycker jag nog majoriteten har en märklig inställning. Som kommun ska vi ju underlätta och vara till nytta för medborgarna för att få sitt dagliga liv att fungera. Inte krångla till det, svarar Mikael Rosén.

Motionen ska nu, efter torsdagens kommunfullmäktige, Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen för synpunkter innan den återvänder till fullmäktige.

- I nuläget ska vi ha med oss att det finns mycket lediga p-platser i Bergskolans parkeringshus hus, det ligger mitt emot den aktuella ytan., kommenterar Susanne Norberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Mer läsning