Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här finns dagisplatser

/
  • Här finns plats. Nyöppnade förskolan Manhem har bara fyllt två tredjedelar av platserna. Rektor Göran Andersson bjuder in till öppet hus för att locka fler föräldrar och barn.
  • Nyrenoverat. Adriana Maunic och Elias Arnell är två av 24 barn på nyinvigda Manhem. Barnskötare Sussie Persson jobbade i lokalerna även förra gången det var förskola på Manhem. – Vi trivs bra och försöker att inte tänka på att några kan få gå till hösten.

Annons

I februari öppnade förskolan Manhem i Falun för att lösa den akuta bristen på barnomsorgsplatser i kommunen. Lokalerna snabbrenoverades för omkring 1,5 miljoner kronor för att passa verksamheten, tidigare låg Montessoriskolan i lokalerna på Svärdsjögatan. 24 barn är inskrivna på de två avdelningarna. Personalen är anpassad för 36 barn. Redan i dag har en i personalen fått besked om att hon ska få byta förskola eftersom barngrupperna är för små.

- Hon går till en vakans på en annan förskola, men det är inte säkert att det går att lösa på det sättet om vi tvingas bli ännu färre till hösten, säger Göran Andersson som är rektor för Manhem och ytterligare två förskolor i distriktet Varpan.

Han är förvånad över att skolnämnden i förra veckan beslutade att öppna en ny treavdelningsförskola i Norslund samtidigt som man tidigare planerat för att öppna en tredje avdelning på Manhem och nu inte ens fyller de två befintliga avdelningarna.

Paula Aspfors, lokalplanerare på kommunfastigheter, menar att det i förlängningen finns behov av båda förskolorna.

- Barnkullarna växer under kommande år. Vi måste ligga före i planeringen. Vi vet inte riktigt när förskolan i Norslund kan öppna, men det är inte aktuellt redan till hösten, säger Paula Aspfors.

På torsdag har man öppet hus i lokalerna på Manhem för att locka nya föräldrar och barn till avdelningarna.

- Vi har en jättebra arbetsgrupp och fina lokaler, det vore synd om vi inte får utvecklas vidare, säger Göran Andersson som gärna ser att förskolan växer med en tredje avdelning.

Mer läsning

Annons