Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny bygg- och utvecklingschef på Kopparstaden

Bostadsbolaget Kopparstaden har rekryterat Johan Appelberg som ny bygg- och utvecklingschef. Han kommer efterträda Leif Kajblad som går in pension till sommaren.

Annons

Johan Appelberg bor i Falun och är civilingenjör med inriktning väg- och vattenbyggnadsteknik och är just nu regionchef på Sweco. På Kopparstaden kommer han från och med slutet av maj att leda och utveckla arbetet med byggprojektledning, upphandling och projektering.

– Jag ser verkligen fram emot att få ingå i Kopparstadens organisation samt att vara med och utveckla Faluns bostäder, säger Johan Appelberg i ett pressmeddelande om den nya tjänsten.

Johan Appelberg blir ny bygg- och utvecklingschef på Kopparstaden. Bilden är ett montage. Foto: Kopparstaden/Arkivbild

Kopparstaden skriver i pressmeddelandet att man står inför stora utmaningar under de kommande åren med underhåll av miljonprogramsområdena samtidigt som nyproduktionstakten ökar.

- Vi är mycket glada över att kunna knyta Johan till oss. Han har en bred kunskap inom bygg, konstruktion och ledarskap. Därtill visar han ett stort samhällsengagemang, något som är viktigt för att göra ett bra jobb på Kopparstaden, säger Kopparstadens vd Pernilla Wigren i pressmeddelandet.

Bygg- och utvecklingsavdelningen på Kopparstaden, som Johan Appelberg nu blir chef för, har 15 anställd och driver årligen projekt inom nyproduktion, underhåll och energieffektivisering till ett värde av 250 miljoner kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons