Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruppvåldtäkt kan klaras upp

/

Annons

Det var under natten mot torsdagen den 31 maj i år som det hände. En kvinna i 20-årsåldern som just flyttat till Falun för att studera, var på väg hem efter en kväll på krogen. Hon funderade först på att ta en taxi, men kände att hon behövde frisk luft och valde därför att gå.

Minuterna senare skulle hon ångra sig.

Där, i området Hälsingtorget-Östra Hamngatan, stoppades hon av ett antal män. I närheten av en gångbro utsattes hon sedan för en gruppvåldtäkt.

Efteråt avlägsnade sig männen, som offret tror är i 20 till 25-årsåldern, från platsen och kvinnan lyckades stoppa en taxi som körde henne hem. Hon var chockad och först dagen efter, under torsdagen, kontaktade hon polisen.

Polisen i Falun har sedan dess arbetat intensivt med fallet. Bland annat har man via tidningen vid ett flertal tillfällen sökt vittnen till den aktuella händelsen. Det har dock inte gett något resultat. Trots att våldtäkten ägde rum i centrala Falun under en tid på dygnet då många människor var i rörelse, har inget vittne gett sig tillkänna.

Polisen är dock på väg mot ett genombrott i utredningen.

Teknisk bevisning har kunnat säkras, vilket innebär att de misstänkta gärningsmännen kan komma att identifieras.

- Vilken bevisning vi har vill jag inte kommentera i nuläget, men jag kan säga så mycket som att vi har ett bra material att arbeta vidare utifrån, säger Roland Axelsson, chef för polisens utredningsrotel i Falun.

Mer läsning

Annons