Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gospel- och julmusik i Falun den 2 december

För den som är sugen på både julmusik och gospel så kommer en kombination av detta till Lugnetkyrkan i Falun den 2 december. Det är duon Samuel Ljungblahd och Ole Børud som tillsammans med en gospelkör kommer för att sprida julstämning.

Annons

Den 2 december blir det gospel- och julmusik i Lugnetkyrkan i Falun.

Samuel Ljungblahd och Ole Børud kliver på scenen klockan 19.30 med sin julturné "Someday at Christmas". 15 orter i Norge och Sverige får besök av herrarna och deras musiker under november och december.

Samuel Ljungblahd och Ole Børud. Pressbild.

Turnén baseras på den kritikerhyllade julskiva som de båda släppte 2012. Samuel och Ole har även gjort julturnéer 2012 och 2013. Nu har efterfrågan varit stor på en uppföljning och turen kommer till Falun.

Läs också: Miss Li är tillbaka med nytt album: ”Varje låt är en kamp på något sätt”

Som bonus har man släppt ytterligare en singel inför årets julturné.

Samuel Ljungblahd kommer från Umeå och är idag betraktad som en av Sveriges främsta soul- och gospelartister. Han har bland annat synts i TV-program som ”Så ska det låta” och ”Doobidoo”,

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia lämnade sin vigsel i Slottskyrkan till tonerna från just Samuel och ”Joyful, Joyful”.

Läs också: Första livstecknet från Peace & Love – snart släpps de första artisterna

Ole Børud har även han sina rötter inom gospelmusiken och har bland annat tre egna album bakom sig med musik åt soul och funk. Även Ole förekommer flitigt i norska TV-program.

Både Samuel och Ole har varit i Falun och i Lugnetkyrkan tidigare men detta är deras första gemensamma framträdande. Just denna afton kommer även kyrkans egen gospelkör ”Lugnet Gospel Choir” att finnas med på scenen.

DT och Dala-Demokraten sänder fem låtar från konserten live i samarbete med arrangörerna.

Se också: Nöjesredaktören tipsar – veckans hiss och diss: ”Det är aldrig för sent”

Mer läsning

Annons