Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästerna nöjda trots olika priser

/
  • Pizzabagarna Haci och Nesim gör stans billigaste pizza. Foto: Stina Rapp.

Annons

Billigast är Piccolo Mondo, pizzerian i backen upp mot Kvarnberget. Här kostar dagens lunch 55 kronor, oavsett om du tar med dig eller inte. Även väntande kunder bjuds på kaffe.

– Ja, jag vet att jag är billigast, jag tänker kanske höja efter nyår, men det finns så många studenter, arbetslösa och pensionärer som är fattiga som ska ha råd. För mig blir det inga stora inkomster, jag bara jobbar och jobbar, säger Berzan Halit som driver pizzerian.

Det är en ström av kunder vid lunchtid, och de håller med honom när han utnämner sina doftande jätterundlar till "bästa pizzan i Dalarna".

– De är lika bra som i Rom. Jag var där en gång och när jag kom hem tänkte jag aldrig mer äta pizza, för det var så gott där. Men så fick jag en härifrån, säger Eva Davidson. Men hon går inte ut så ofta – det blev mer av det när hon jobbade.

– Jag går ut ganska mycket, man får unna sig lite. Det finns många bra matställen i Falun, och tycker inte priserna är ett problem, det är väldigt olika vad man får för pengarna, med salladsbord och sådant, säger Hans Johansson.

Geschwornergården vid gruvan är stans dyraste ställe. Här kan man välja mellan flera varmrätter på buffén, och det finns stort utbud av grönsaker.

– Jo, det kostar, men det är inte dyrt för mysig miljö och jättebra mat. Vi håller hög kvalitet och har en stor buffé, säger Anki Persson som jobbar i kassan.

– Jaså, är det dyrast här, vi satt just och pratade om det. Jag tänker inte så mycket på priset när jag drar kort, trots att jag är gagnsing, säger Rune Björk och ler.

– Men här är god och bra mat, och det är skönt att gå ut och äta, säger Björk som har sällskap av systern Ulla Björk och Liselotte Nordell.

– Jag äter oftare på Dalasalen eftersom jag jobbar på lasarettet, men mest äter jag matlåda, det är bra och billigt, säger Liselotte Nordell.

Mer läsning

Annons