Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla sånger väcks till liv i Staberg

/

Annons

- Jag skulle också vilja dansa. Jag önskar någon kunde trolla bort den här, säger Sören Westin, 66, och pekar på kryckan han stödjer sig mot. Vännen Kurt Linbäck, 68, skakar på huvudet.

- Jag kan dansa polska och då vill man ogärna dansa något annat.

De är två av ungefär 50 personer som kommit hit för att ta del av dansen på logarna den här lördagseftermiddagen.

Arrangemanget är nytt för i år.

- Vi hoppas naturligtvis det ska återkomma varje år. Vi har goda resursen och stöd från Falu kommun, säger Björn Fahlen, som arrangerar Folkmusik på Gamla Staberg.

Musik från länge sen men som fortfarande känns levande fyller logen. Par virvlar omkring på trägolvet till toner av fioler. På scenen spelar Svärdsjö Spelmanslag, som är en av Dalarnas äldsta. De spelar i första hand folkmusik från Svärdsjö och Enviken, några av låtarna är äldre än 150 år.

Både gamla och unga är på plats för att ta del av den gemytliga stämningen.

- Jag är här för att lyssna på musik och dansa med barnen, säger Martin Albrecht som är här tillsammans med sin fru Julia och döttrarna Jonna, 3 år, och Hilde, 1 år.

Huvudnumret är när trion Brodd-Leif Andersson, Erik Köpmans och Staffan Eriksson spelar låtar efter spelmannen Brodd Albin. Brodd Albin fyller 110 år i år, vilket är en av anledningarna till det här evenemanget. En annan anledning är att Staberg är en bra plats att spela folkmusik på.

Mer läsning

Annons