Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gallerian bytte namn - igen

/
  • Gnägg! Håkan Andersson fanns på plats med välkände hästen Pliggen. 22 månader gamla Jennifer Roberg var en av dem som tog en närmare titt.
  • Namnbyte. Gallerian Solrosen bytte i lördags namn till Bergströms galleria. Sofia Berglund, samordnare för gallerian, hade mycket att stå i.
  • Påmålad. Ansiktsmålning bjöds det på. Här är det Katarina Henriksson, 4 år, som får en fjäril målad på kinden av Alexandra Björk.

Annons

- Det var den förra fastighetsägaren som tog fram namnet Solrosen. Nu har vi tillsammans - fastighetsägare och affärsinnehavare - jobbat fram ett nytt namn. Och då blev det Bergströms, säger Sofia Berglund, samordnare för gallerian.

Varför då Bergströms kan man undra?

Namnet ska härstamma från diversehandlare Abraham Bergström, som i mitten av 1800-talet hade en butik där Holmtorget ligger i dag.

Abraham drev affären tillsammans med sin syster Sara, och man kunde handla det mesta hos syskonparet.

- Bergström gillade verkligen att göra affärer och hade öppet nästan jämt. Bergströms passar bra med tanke på den profilering av gallerian som vi vill göra, säger Sofia Berglund.

Mycket har hänt med gallerian det senaste åren, men färdig är den fortfarande inte.

- Nästa vecka stänger vi av gången mellan de båda huskropparna, får då startar bygget av den restaurang och café som ska byggas. En restaurang som kommer att ha kvällsöppet, säger Sofia Berglund.

Vem kommer att driva restaurangen?

- Det är inte klart, men det finns flera intressenter.

Mer läsning

Annons