Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i spåret

/
  • Foto: Adam Ihse/Scanpix
  • Över mållinjen. Ulrika Back Eriksson från Kniva IF var kranskulla Här är det Ida Westman, 7, som får sin belöning efter loppet - en guldmedalj.
  • Över mållinjen. Ulrika Back Eriksson från Kniva IF var kranskulla Här är det Ida Westman, 7, som får sin belöning efter loppet - en guldmedalj.

Annons

Kniva IF arrangerade Barnens Vasalopp, där man också kämpar sig från "Sälen" till "Mora", fast på en 90-metersbana. Komplett med vätskekontroll i "Risberg", nummerlappar, medaljer och diplom.

- Det här är första gången på ett antal år som kör något sådant här i Kniva, berättade Ulrika Back Eriksson i Kniva IF.

Dagen till ära var hon fint klädd i folkdräkt, som det anstår en riktig kranskulla. Vid mållinjen delade hon ut medaljer och diplom till framtidshoppen i spåret.

Förra året deltog cirka 75 000 barn i Barnens Vasalopp någonstans i Sverige. Ett lopp som arrangeras av Svenska Skidförbundet och Vasaloppet, tillsammans med några sponsorer.

- Tanken är att få barnen att åka skidor och tycka att det är roligt, sade Gunilla Steiner Back, Svenska skidförbundet, som fanns på plats i Kniva i egenskap av mormor.

- Det finns ett färdigt paket att köpa. Så det här är inte någonting bara för stora föreningar. Även mindre sammanslutninar, som en villaförening, kan arrangera Barnen Vasalopp, fortsattte hon.

Gunilas barnbarn Albin Eriksson, 5 år, som var mycket nöjd med nummerlappen med siffran 3, tog sig runt varv efter varv i spåret.

Han valde den längre rundan på ett par hundra meter, och stannade så klart för vätskepåfyllning i Risberg.

Det gjorde också Johan och Alma Ginstrup, 7 och 5 år. Båda rutinerade skidåkare.

- Vi går i skidskola med Korsnäs IF, berättade de stolt.

Mer läsning

Annons