Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritids på is när Falu BS bjuder in

I totalt tio veckor anordnar Falu BS fritids, då barn från fem Faluskolor bussas till Lugnet för att testa bandy, kanske göra några piruetter eller bara lattja på isen.
– Idrottsföreningar är skapta för att sätta barn i rörelse, säger Jennifer Zetterberg, klubbchef på Falu BS.

Annons

Det är några plusgrader ute och solen har ännu inte hunnit gå ner en torsdagseftermiddag i december. Men på den småfrostiga bandyplan uppe på Lugnet är det redan full aktivitet.

Det är Falu BS som håller bandyfritids.

– Vi har provat liknande aktiviteter förr, men inte i samma omfattning. En nystartad, nygammal idé som vi gör en storsatsning på, förklarar klubbchef Jennifer Zetterberg.

Bandyfritids är inne på sin fjärde vecka av sju, och hålls klockan 14.30 till cirka 18.00 varje torsdag. Falu BS bekostar själv bandybussen som åker runt till fem Faluskolor (Hälsinggården, Slätta, Söderbaumska, Södra och Tegelbruksskolan) och plockar upp elever.

– Men andra är jättevälkomna. Vi har fått förfrågningar från andra skolor, men vi har inte själva ekonomi till att bussa fler.

Förhoppningen är att detta ska bli starten på en årligt återkommande tradition. Skridskor och annan utrustning finns att låna, så det ska inte vara något hinder för den bandysugne.

På isen ser man att det är allt ifrån nybörjare med stöd till mer skridskovana tjejer och killar. Man ser allt från de som trillar på rumpan till en tjej som gör ett hopp med liten piruett.

– Ambitionen är att det ska bli ännu större. Idrottsföreningar är skapta för att sätta barn i rörelse, och i grund och botten ska föreningar ta socialt ansvar. Man ser att fler och fler isar i kommunen försvinner, det är bara vissa skolor som har isar och de sköts inte alltid. Genom bandyfritids vill vi få upp ögonen för skridskoåkning, men såklart också locka en och annan att börja spela bandy, säger Jennifer Zetterberg.

LÄS ÄVEN Falu BS kraschade i botten - nu satsar de på Elitserien

Isidora från Hälsingsgårdsskolan övar skott.

Yaqub från Hälsingsgårdsskolan för

Mer läsning