Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets favoriter Larz-Kristerz spelar på Å-festen: "Ville ha hit dem redan i fjol"

Larz Kristerz bjuder upp till dans på Å-festen i Falun i början av juni.
– Jag ville ha hit dem redan i fjol men då gick det inte, säger Falu kommuns evenemangssamordnare Per Staffas.
Larz-Kristerz var folkets val när frågan "Vilket dansband vill ni se?" ställdes på Å-festens Facebooksida.

Annons
Det populära dansbandet Larz-Kristerz, från Älvdalen, spelar upp till dans på Å-festen i Falun i juni.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Sator 30-årsjubilerade – se hela spelningen på nytt

Här är artisterna som tjänade mest – Flera dalanamn på Topp 100-listan

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Förutom det populära dansbandet från Älvdalen som nämnts här ovan kommer även Drifters till Å-festen och spelar på den lövade dansbanan som även i år kommer att finnas på Fisktorget.

– Dans på lövad bana blev till en jättesuccé i fjol, där det var knökfullt med folk på dansbanan under flera timmar varje kväll. Därför känns det bra att åter igen kunna bjuda på två av Sveriges populäraste dansband, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare, i ett pressmeddelande.

Larz Kristerz behöver kanske ingen närmare presentation. Efter segern i Dansbandskampen 2008 har bandet sålt platina, vunnit guldklavar på Dansbandsgalan och även varit nominerade som "Årets dansband" på Grammisgalan flera gånger.

- När jag gick ut på Å-festens Facebooksida och frågade vilket dansband folk helst ville se i år, så svarade de flesta just Larz Kristerz. Men sanningen var att jag vid det tillfället redan hade bokat upp bandet. Jag ville ha hit dem redan i fjol, då gick det inte, men nu kommer de, säger Per Staffas.

Per Staffas är Falu kommuns evenemangssamordnare.

Det blir även eftermiddagsdans, vilket är nytt för i år. Detta sker mellan klockan 13 och 15 på fredagen och på scen står Falubandet Popnix.

- Idén till eftermiddagsdans kom från några pensionärer, som hörde av sig till mig och sa att de inte ville vänta ända till kvällen för att dansa, att det var så sent. Då bestämde vi oss för att göra något mitt på dagen för alla dansanta människor, och det känns väldigt kul att få med sig Popnix på den satsningen, säger Per Staffas.

Talangtävlingen Stjärnskott återkommer även under årets upplaga av Å-festen. Bilden är från tävlingen under fjolårets Å-fest.

Bland övriga artister som spelar på Å-festen finns Idolvinnaren Chris Kläfford, Melodifestivaldeltagaren Sigrid Bernson samt en av Sveriges största talangtävlingar – Stjärnskott med gästartisten Tusse, från Talang, som kommer från Leksand. Arrangörerna hälsar även att fler artister kommer att presenteras framöver.

Å-festens dansprogram 2018:

Fredag 8 juni:

13.00-15.00: Popnix

20.00-01.00: Larz Kristerz

Lördag 9 juni:

20.00-01.00: Drifters

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons