Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler familjer behöver vinterkläder och skor: Klädlagret i Falun samlar in och delar ut

Klädlagret i Falun stöttar vid akuta behov. Nu ökar efterfrågan på vinterskor och varma plagg, märker Janina Bengtsdotter, en av de ansvariga.
På lördag är Klädlagret öppet för den som vill bidra.

Annons

Alla som lämnar in kläder till akutlagret är välkomna att stanna en stund, säger Janina Bengtsdotter, en av de ansvariga.

DT berättade om Klädlagret i september. Tanken var att öppna i en lokal på asylboendet Top Lugnet, som sedan blev nedlagt.

Just nu ligger lagret i en tillfällig lokal på Sturegatan 60 i Falun. En grupp arbetar med att ta emot kläder, sortera, paketera och köra ut till dem som behöver.

Fler ansökningar har nu kommit in som en följd av vinterkylan. Klädlagret ska paketera och köra ut runt trettio paket och behöver få in mer vinterskor och värmande plagg för alla åldrar, säger Janina Bengtsdotter.

Öppettiderna på lördag är 11-15.

Bland dem som tar kontakt om hjälp finns familjer med många barn eller familjer där sjukdom tar både tid och ekonomi, nämner Janina Bengtsdotter.

– Klädlagret är ett akutlager för medmänniskor som befinner sig i ekonomisk kris i Falu kommun. Men vi stöttar även på andra ställen, främst i Dalarna,

De som får kläder har först lämnat in en skriftlig berättelse om behoven. Janina Bengsdotter och ytterligare två personer arbetar sedan med urvalet.

- Vi är inte alls hårda. Men det här är ett sätt att ordna utdelningen så att det inte blir kaos, eller att några får mer än andra.

Läs mer:

Kompis Falun och klädlagrets hemsida

Klädlagrets Facebooksida

Mer läsning

Annons