Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festade med innebandy

/
  • Tjejtrio. För Michaela Thodén, Madelene Lang och Matilda Bergkvist var det självklart att vara nyktra på valborg. ”Vi kollar på innebandy och på killar”.
  • Dansmaskin. Det fanns alternativ för de som inte ville spela innebandy. Exempelvis en dansmaskin, men även streetbasket och streetfotboll.
  • Full fart. Vinnande lag fick möta en mix av IBF-spelare och pastorer i sista matchen.

Annons

Eftersom det är första gången som innebandyfesten arrangerades blev inledningen en aning trevande. Men de som kom dit gav järnet och hade kul i FK Arena på Lugnet.

Åtta lag slöt upp för att spela om pokalen och dessa hade väldigt gärna sett en större publik.

Sebastian Tarkiainen är säker på fler deltagare och besökare nästa gång då ryktet om arrangemanget spritt sig.

- Vi vet ju hur det är, statistiken säger sitt och det har gått att läsa i tidningarna om supandet på valborg. Vi vill ge ett alternativ, säger han.

Robert Schultz och Kimmy Dalbjer från IBF Falun var på plats för att döma matcherna.

- Det här är helt rätt. Jag ser jättemånga här som inte brukar spela annars, säkert hälften av dem som är här. Det här är ett bra sätt för IBF att få betala tillbaka och vi funderar på att göra något liknande till skolavslutningen. Vi gör det här för ungdomarna, säger Schultz.

Pastor Per Axelsson, Centrumkyrkan, är aktiv i idrottsorganisationen Sport for life, SFL, med kristen profil. Flera kända namn som superstjärnan i hockey, Niklas Lidström, förre leksandsspelaren Andreas Karlsson och inte minst Kimmy Dalbjer finns med i organisationen.

- Vi bygger broar mellan kyrkan och idrottare, säger Per Axelsson som själv har spelat amerikansk fotboll med Falun Copperheads.

Tidningen frågade innebandyliraren Casper Wass vad han tyckte om arrangemanget.

- Det här är vårt sätt att festa, säger han.

Mer läsning

Annons