Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får byta om med full insyn

/
  • Glas, bitar av taket och glömda kläder på golvet. Emil Wiklund i nian börjar bli van.
  • Klotter och trasiga väggar. – Jag tror att de vuxna inte bryr sig eftersom det bara är skolelever som byter om här, säger Victor Bergström.
  • Inget för blyga. Dörren till killarnas omklädningsrum har inte suttit på plats på länge. Förra veckan fick en elev dörren över sig när han försökte ställa den så att den skymde dörrhålet.

Annons

De få krokarna intill duschen går åt först när killarna ska byta om inför jympan. Där slipper man visa sig naken för förbipasserande och eleverna i klassrummen mitt emot som annars har full insyn. De som inte får plats vid de skyddade platserna försöker vinkla den lösa dörren i dörrhålet så att den skymmer så mycket som möjligt.

– Förra veckan var det en kille som fick hela dörren över sig, säger Emil Wiklund som är elevrådsordförande på skolan.

De andra omklädningsrummen på Britsarvsskolan ser med få variationer ut som det första. Krossat glas och bitar av taket blandas med kvarglömda kläder på golvet i ett av omklädningsrummen. Dörrkarmen i ett annat hänger lös och på tjejernas sida är en hel vägg täckt med klotter, i en tegelvägg finns flera hål.

Gång på gång har Emil och hans klasskompisar i 9H på Britsarvsskolan påtalat bristerna i omklädningsrummet och i korridorerna som på vissa ställen saknar innertak. Men inget händer.

– Vi får alltid höra att ”det är på gång”, säger Martin Nyberg.

– I och för sig har vi lyse på toa nu, det hade vi inte förut, så i bland sker det saker, säger Emil Wiklund.

Rektor Per Gilén ger eleverna helt rätt.

– Det är inte bra att det ser ut så här, vi har i vår tur tjatat på kommunfastigheter att de ska laga omklädningsrummen. Nu har jag fått löfte om att det ska bli klart nästa vecka. Men jag förstår att eleverna är upprörda. Jag är själv trött på att vänta.

Mer läsning

Annons