Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse väntar för man – misshandlade sin sambo och körde av vägen rattfull

En man från Falu kommun har dömts till tre månaders fängelse för flera brott.
Han har misshandlat sin sambo vid flera tillfällen och även kört bil vid flera tillfällen trots att han var varit berusad och narkotikapåverkad.
Mannen förnekar samtliga brott.

Annons
En man från Falu kommun har dömts till tre månaders fängelse för flera brott. Han har misshandlat sin sambo vid flera tillfällen och även kört bil vid flera tillfällen trots att han var varit berusad och narkotikapåverkad.  Foto: Henrik Montgomery/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Strömavbrott under vintern kan snabbt kyla ditt hus – tips för att hålla värmen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 40-årsåldern och bosatt i Falu kommun.

I slutet av december i fjol tog han tag om halsen på sin sambo och skallade henne i pannan. Sedan bad han om ursäkt för det han gjort. Mannen har förnekat brott och hävdat att han inte minns händelsen men han minns att han blev arg och överreagerade.

Mannen misshandlade även kvinnan vid ett tillfälle sommaren 2016. Då tog mannen tag i kvinnans huvud och dunkade hennes huvud i en dörrkarm. Detta gjorde när kvinnan höll parets gemensamma barn i famnen. Mannen förnekar brott och har uppgett att han inte minns händelsen.

I början av januari i år körde mannen bil på riksväg 50 i Falu kommun trots att han var berusad. Mannen hade 1,76 promille alkohol samt spår av narkotika i blodet och färden slutade med att mannen körde i diket. Mannen har förnekat brott och hävdat att han hade alkohol i bilen och att han drack den först efter olyckan. En polis som kom till platsen strax efter olyckan har dock vittnat om att mannen inte drack något alls och att han även satt fast och inte kunde röra sig.

Mannen har även haft en tårgasspray på sig, på en plats i Falu kommun, den 27 december i fjol, samt kört bil på en annan plats i hemkommunen den 23 december i fjol trots att han hade narkotika i blodet. Mannen har förnekat samtliga brott.

Han var även åtalad misstänkt för försök till grov misshandel efter att ha kastat en kniv som nästan träffade sambon och barnet. Detta skedde i bostaden i början av januari i år. Mannen har förnekat brott och hävdat att han blev arg och bara kastade i väg det han hade i handen, vilket i detta fall var en kniv, och att han inte ens tittade var kniven hamnade.

Tingsrätten anser att det inte är klarlagt att mannen gjorde detta med flit och frikänner mannen från misstankarna om försök till grov misshandel.

Falu tingsrätt dömer mannen till tre månaders fängelse för två fall av misshandel och ringa narkotikabrott samt ett fall vardera av grovt rattfylleri, rattfylleri och ringa vapenbrott. Mannen ska även betala 14 400 kronor i skadestånd till sin sambo och 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons