Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluskolor i projekt för ökad integration

Erlaskolan i Falun deltar i Skolträffen, ett projekt för att minska utanförskap.
– Vi har valt att delta i projektet för att våra elever ska få möta elever från olika områden med olika bakgrunder, säger Camilla Vikblom, idrottslärare och mentor på Erlaskolan.

Annons

Elever från team 4-5 och 6 på Erlaskolan i Falun deltar i projektet Skolträffen, ett integrationsprojekt som drivs av organisationen Goodsport Foundation. I Falun görs det i samarbete med Falu IK friidrottsklubb.

Syftet med Skolträffen är att motverka utanförskap och fördomar. Team 6 på Erlaskolan har träffat elever från Hosjöskolan och Hälsinggårdsskolan och team 4-5 kommer träffa elever från Hälsinggårdskolan. Under träffarna, som sker på Lugnet, deltar eleverna tillsammans i idrottsaktiviteter, intervjuar varandra och lyssna på föreläsningar kring utanförskap.

– Vi har valt att delta i projektet för att våra elever ska få möta elever från olika områden, med olika bakgrunder. Det är viktigt att bygga broar mellan elever och förebygga utanförskap, säger Camilla Vikblom i ett pressmeddlenade, idrottslärare och mentor på Erlaskolan Falun.

Förutom träffen på Lugnet kommer eleverna mötas på respektive skolor, där de själva står för planeringen. Under våren kommer de fortsätta arbeta med temat utanförskap.

Mer läsning

Annons