Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun satsar på snow graffitti

Annons

Falu kommun drar till Sälenfjällen under tre dagar, för att marknadsföra sig som en kommun som satar på ungdomar och ungdomskultur.

Man gör det genom en satsning på graffitti - eller snarare "snow graffitti".

Mestadels finner vi graffittin på både tillåtna och otillåtna ställen, men i Sälen kommer det att målas på snö!

- Vi tror att det aldrig gjorts tidigare, åtminstone har vi inte kunnat hitta något sådant när vi gjort våra efterforskningar, säger Lena Säfström, informationschef på Falu kommun.

På tisdagen drar evenemanget i gång i Lindvallen, där en2x4 meter stor snövägg satts upp vid skidanlägningen.

Graffitti-konstnärerna Anders Marcus och Hans Lindoff kommer då att göra det första konstverket av tre. Hundfjället och Tandådalen ska nämligen också få besök.

Konstverkens levnadstid blir dock kort, då de kommer att rivas ner av pistmaskiner samma kväll som de målats. Men först ska konstverken auktionerats ut, där köparen får ett foto av konstverket.

- Vi vill komplettera bilden av Falun med ytterligare en dimension inom konst och ungdomskultur. Det här är en av flera aktiviteter som vi kommer att genomföra under 2007, säger Lena Säfström och tillägger:

- Vi kommer inte att särskilt gå ut och berätta om Falun. Det är Hans och Anders som ska stå i centrum. Men vi satsar på att synliggöra Falun genom personliga kontakter med semestrande skidåkare.

Mer läsning

Annons