Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun inför spåravgifter för cyklister på Lugnet

Den som ska cykla på cykellederna i Lugnet i Falun behöver betala en avgift i fortsättningen. Detta på grund av det slitage och större underhållsarbete som kommit i samband med ett ökat intresse för aktiviteten. Det skriver Falu kommun på sin hemsida.

Annons

Spåravgiften för cykel på Lugnet införs från och med säsongen 2017/2018. Den bakomliggande faktorn är utvecklingen av cykelintresset på friluftsområdet. Det har blivit allt populärare att cykla på lederna vilket resulterat i kraftigare slitage och samtidigt ett mer omfattande underhållsarbete.

LÄS OCKSÅ [+]: Nu kan Jenny Rissveds vinna VM-guld på hemmaplan

Spårvgiften gäller samtliga uppmärkta cykelleder. I den ingår tillgång till omklädningsrum, dusch och bastu. Avgifterna gäller för den som fyllt 17 år. Barn och ungdomar cyklar gratis.

Föreningen Falu Stigcyklister har bidragit en hel del till utvecklingen av lederna på Lugnet. De har ansvarat för underhållet på uppdrag av Falu kommun. Tillsammans har de nu beslutat att huvudansvaret flyttas över från föreningen till kommunen.

LÄS OCKSÅ: Ny cykelled planeras på Lugnet

Lugnet har inför säsongen anställt en så kallad trailmaster som på heltid jobbar med underhåll och utveckling av lederna. Falu Stigcyklister kommer att fortsätta att bygga och utveckla nya leder på Lugnet tillsammans med kommunen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons