Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falulag segrade i årets

/
  • Suveräna segrare. Söderbaumska skolans lag med Maria Ulvenvall, Tim Bredberg, Johan Kjerrman-Lindén, Gustav Jörgensen och Alma Lind tog hem segern efter en hård final mot kamraterna från Hälsinggårdsskolan.
  • Grängesspelare. Johnny Trygg spelade för Stallbackens skola i Grängesberg. Trots att han och kamraterna kämpade tappert nådde inte laget ända fram som det brukar heta.

Annons

Skolpingisen är vid det här laget en gammal fin tradition som arrangörerna vet att slå vakt om. Fredagens uppgörelser var de 32:a i ordningen sedan premiären 1975. Sedan 1985 har tävlingarna avgjorts i Ludvika med nestorn Sigvard "Sigge" Johansson som "general". För två år sedan tog Anna Sundkvist över tävlingsledningen.

Intresset står sig bra från år till år och inför 2007 års tävlingar var antalet deltagare fler än vanligt.

- Ja, i år hade vi 29 anmälda klasser och det kan jämföras med förra gången då vi hade 21. Det visar att intresset ökar och att fler vill vara med och spela, konstaterar Sundkvist med entusiasm.

Hon är själv är en driven bordtennisspelare som bland annat gjort sig känd i elitseriesammanhang.

- Jag spelar fortfarande för Jägarnäs-Ludvika bordtennisklubb men är mest i Ludvika nu, klargör hon.

Fredagens spel blev inte helt oväntat en spännande uppgörelse. De till finalen kvalificerade lagen gick in för spelet med stor lust och energi redan från första stund. Alla kämpade väl hela tiden.

Gruppspelet inleddes vid 10.00-tiden med fyra femmannalag i varje. Vid middagstid var det så dags för slutspel.

- Det är många bra lag och gruppvinnarna går direkt till finalen. I det här förekommer inget semispel. Vi kör rakt på, berättade Sundkvist när tidningens medarbetare talade med henne i vimlet.

Prisutdelningen, som leddes av Sundkvist assisterad av Tobias Stjärna och Daniela Eriksson, innebar som vanligt en riktig höjdare efter finalen. Segrande lag uppvaktades med 1 000 kronor som bidrag till en kommande skolresa. Ytterligare respengar vankades andra- till och med fjärdepristagarna med 2 500 kronor respektive två priser om vardera 250 kronor. Penningpriserna var skänkta från Dalarnas bordtennisförbund.

Samtliga spelare tilldelades dessutom "guldmedajler" och diplom som bevis för sina uppoffrande insatser vid spelborden.

Kvalificerade till finalen var enligt följande:

Söderbaumska skolan och Hälsinggårdsskolan, Falun, Våmhus skola, Mora, Håksbergs skola och Knutsbo skola, Ludvika, Stallbackens skola, Grängesberg, Skogsbo skola, Avesta och Parkskolan, Vansbro.

Resultat:

med e-post senare...

Mer läsning

Annons