Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluborna skramlade femsiffrigt till Världens barn - en tia var i snitt av samtliga hushåll

Bojsenburg fick en ordentlig påhälsning under tisdagskvällen då frivilliga, tillsammans med TV-profilerna Samir och Viktor, knackade dörr för att skramla pengar. Ett 60-tal personer, utrustade med cirka 50 stycken plastbössor kämpade ihop ett värmande belopp till förmån för Världens barn.

Annons

Igår visade sig Falun från en av sina bättre sidor. Mellan 16 och fram till sena kvällen skänktes nämligen över 13,000 kronor till förmån för Världens barn. Man kunde antingen skänka fysiska slantar i form av mynt och sedlar eller betala via swish.

Totalen av kvällen, med både slantar och swishslantar, räknades samman till 13,884 kronor. På drygt 1000 lägenheter och runt 1400 bofasta skänkte varje person i snitt nästan tio spänn var (9,9).

– Vid start dök ett drygt hundratal upp. Många barn kom såklart för att hälsa och prata med Samir och Viktor. Sen blev ett 50-60-tal kvar och hjälpte till att knacka dörr, berättar Marie Hillner, kommunsamordnare för Världens barn i Falun och distriktskonsulent för IOGT-NTO i Dalarna.

LÄS MER Succéduon Samir och Viktor från fjolårets Granny goes street skramlar till Världens barn

Insamlingen från Falun kommer att sändas på SVT ikväll klockan 21. Men insamlingen fortsätter, även fast SVT:s produktionsteam har rullar vidare.

Marie Hillner,  kommunsamordnare för Världens barn i Falun och distriktskonsulent för IOGT-NTO i Dalarna, kommer samla vidare till organisationen.

– IOGT-rörelsen på orten kommer att fortsätta samla pengar redan ikväll. Vi kommer ha en barnkvartettkör med uppbackning av Barbershopkören som kommer sjunga på Gamla elverket här i Falun vid halv sex, berättar Marie Hillner vidare.

– Barnen har egentligen en studiedag men har ändå ställt upp för den fina sakens skull ikväll.

LÄS MER: Vad gör Samir Badran och Viktor Frisk på Faluns gator ?

Mer läsning