Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluborna kritiska mot snöröjning och halkbekämpning

Kritik mot snöröjning och halkbekämpning har under vintern riktats mot Falu kommun. Nu medger kommunen att vissa delar av kriktiken varit befogad.

Annons

– Vi inser att det har funnits brister, varför en del av kritiken som kommit är berättigad, säger Nicklas Karlsson, kommunens trafik- och markchef., på kommunens hemsida.

Totalt har det handlat om en cirka två miljoner kvadratmeter stor hårdgjord yta, som omfattat snöbortforsling, sandupptagning och gatuuppvärmning.

Falu kommun medger att det funnits en del brister i snöröjningen under vintern.

Falu kommun har anlitat en entreprenör för uppgiften, ett avtal som sträcker sig till och med 31 juli 2018.

– Entreprenaden utförs som totalentreprenad med funktionsansvar. Trafikanter ska ta sig fram och tryggt och säkert enligt gällande lagar och föreskrifter och vinterjouren sträcker sig från 1 oktober till 30 april, säger Nicklas Karlsson.

– Vi har satt upp en kravbild. Många tycker säkert att kraven är för låga, men vi sätter kraven utifrån den driftram vi har att röra oss med, fortsätter han.

Snöfall och underkylt regn, i olika omgångar, har också gjort att det varit rejält halt på sina håll i kommunen.

– Som vanligt engagerar snö och halka många Falubor. Men tyckande är en sak, berättigad kritik en annan. Men vi inser att det funnits brister och har nu identifierat dessa i det uppföljningsarbete vi har genomfört, säger Nicklas Karlsson, på kommunens hemsida.

Mer läsning

Annons