Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu kommun vill minska matsvinnet i skolorna

Nu ska matsvinnet i Faluns skolor minskas. Den här veckan pågår en kampanj där eleverna ska lära sig att slänga mindre mat.

Annons

I en mätning som kommunen i april genomförde i de kommunala skolorna kom det fram att det varje år slängs cirka 67 ton skolmat.

Den här veckan pågår därför en kampanj i skolmatsalarna för att minska matsvinnet. Kampanjen går ut på att eleverna ska börja fundera över matsvinn och helt enkelt slänga mindre mat.

Läs också: Svinnjägare på jakt hos mataffär: "Har pågått länge"

Skolorna som ingår i projektet är Lugnetgymnasiet, Kristinegymnasiet, Västra skolan, Främbyskolan, Bjursås skola, Tegelbruksskolan, Montessoriskolan, Hälsingbergsskolan och Hälsinggårdsskolan. I köken på skolorna arbetar man redan med att minska matsvinnet.

Varje år slängs 67 ton mat i Faluns skolor.

Läs också: Johan Rindevall från Ludvika förestår första sociala butiken

– Vi jobbar med att veta mer exakt hur stor mängd mat som kommer att gå åt, laga mat i flera omgångar och spara rester i den mån det går. Nu försöker vi hitta ännu fler sätt. Till exempel skapar vi bättre system för att få veta när många elever är frånvarande, säger Katlin Simon, projektledare för Matsvinnsprojektet i skolan, i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad ladda hem DT-appen för IPhone och Android nu

Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons