Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu kommun får inte betalt - missar närmare en halv miljon kronor efter tvist med Falu SK

Falu kommun får inte betalt för hallhyra i en tvist man har haft med Falu SK - det meddelas i en dom vid Falu tingsrätt idag.
– Vi har ännu inte tagit ställning till hur vi går vidare med detta, kommenterar Kjell Nyström, Falu kommuns ekonomichef till falun.se.

Annons

Falu kommun går miste om 435 000 kronor sedan falu tingsrätt meddelat att man ogillar kommunens stämningsansökan gentemot Falu SK

Tvisten mellan Falu SK och Falu kommun har varit segdragen.

Upprinnelsen till konflikten handlar om två obetalda fakturor från Axa Floorball Cup och Axa Summergames 2015 och där falu SK stod som arrangerande förening.

Enligt stadgarna i Falu SK så måste ingångna avtal tecknas av minst två behöriga personer.

Hallyrorna vid de två ingångna avtalen genomfördes dock med bara en person som företrädde klubben.

Sammanlagt har parterna (falu kommun och Falu SK) varit eniga om hyresbeloppets storlek.

Däremot har falu SK bestridit betalningsansvar gentemot kommunen.

Under fredagen meddelades dom vid Falu tingsrätt i den stämningsansökan som lämnats in av Falu kommun.

Tingsrätten väljer att gå på falu SK:s linje som därmed slipper betalningsansvar för de två fakturorna på sammanlagt 439 985 kronor då ingångna avtal inte anses som giltiga.

– Från kommunens sida är vi förvånade över domen och vi undrar framför allt vad som hänt med alla pengar som betalats in av föreningar och föräldrar för ungdomarnas medverkan, säger Kjell Nyström till falun.se.

Falu kommun har inte tagit ställning om man ska överklaga domslutet.

- Jag sa till min klient när vi lämnade huvudförhandlingen. Jag brukar aldrig utlova någonting, men här kände jag att det skulle gå vägen, kommenterar Ingemar Visteus, juridiskt ombud för Falu SK och fortsätter:

- Om vi inta hade fått rätt här så skulle jag ha överklagat av rent principiella skäl. Står det att två i en förening har teckningsrätt så är det det som gäller, kommenterar Visteus.

Mer läsning

Annons