Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu-bördiga Karin blir Sveriges representant för internationellt Twitter-konto

Karin Nygårds med ursprung i Falun får nästa vecka överta det nationella och i viss mån internationella Twitter-kontot "@sweden". Ett konto som representerar hela landet.

Annons

Karin Nygårds, digitalkunskaps-lärare som hon själv kallar det, tar från och med i dag måndag över Twitterkontot "@sweden". Ett konto som varje ny vecka lämnas över till olika svenska personligheter som kan bidra till att väcka intresse för Sverige som land.

Karin kommer ursprungligen från Falun och jobbar mycket med datakodning för grundskoleelever. Hon brinner för att utveckla kodning och digitala kunskaper till barnen i dagens skolor.

Läs även: Karin är årets punkare i skolvärlden

Hur tänker du använda kontot?

– Jag kommer att använda det för att - som den lärare jag är - försöka prata om skolan och hur jag ser på framtidens skola. Jag kommer att fokusera på det digitala lärandet, som är min nish. Jag kommer även att passa på att berätta lite om mitt tv-program kommer att premiär den här veckan, ett barnprogram som handlar om programmering. Jag ska även försöka vara en positiv och trevlig twittrare, jag kommer försöka hålla mig undan från trollen.

Den här veckans "@sweden" har haft lite problem med rasister och nazister som har skrivit saker till kontot, hur ser du på det?

– Ja, och just det gör att den här veckan känns lite pirrig och dubbelt. Det är lite jobbigt att det ska vara på det sättet, för egentligen tycker jag ju att det kul och jag är stolt över att ha fått frågan om att bli representant. Redan nu har ju min egen privata twitter blivit full av kommentarer och spekulationer om vem jag är och så vidare. Jag bryr ju mig inte personligen, för jag vet ju hur det fungerar på nätet idag. Ändå tycker jag att det är förfärligt tråkigt att det ska behöva vara på det sättet. När man har möjlighet att faktiskt försöka få ut något intressant av de diskussioner som det här forumet faktiskt erbjuder, att fokus ska läggas på negativitet istället. Men jag hoppas lite på att de ska tycka att jag är lite tråkig och därför inte hata så mycket, haha, berättar Karin Nygårds.

Karin Nygårds

Mer läsning

Annons