Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelska skolan fick lära sig om presidentvalet

Hon har jobbat med president Obama och vicepresident Biden. Nu besöker Kitty Kurth Engelska skolan i Falun för att berätta om presidentvalet i USA.
–Jag tycker inte vi har varit en bra förebild i år för hur presidentkandidater ska behandla varandra, säger hon.

Annons

På uppdrag av det amerikanska utrikesdepartementet reser Kitty Kurth runt om i världen för att föreläsa om det amerikanska valet. På väg hem passade hon på att besöka vänner i Falun och de frågade om hon ville föreläsa på deras skola.

– Människor i världen är väldigt intresserade av presidentvalet i USA, särskilt i år. Men en sak gör mig ledsen. Jag tror inte att amerikaner förstår hur många som följer vårt val. Jag tycker inte vi har varit en bra förebild i år för hur kandidater ska behandla varandra. Normalt presenterar kandidaterna sina idéeroch folket väljer, i år har nivån på diskussionerna varit så låga, säger Kitty Kurth.

Sedan 1988 har hon arbetat med presindentval och demokraternas kampanjer. Nu arbetar hon med Joe Biden och har även hjälpt Barack Obama innan hans politiska karriär tog fart.

– Obama gillade inte att tala offentligt, men han tränade och nu klarar han det ganska bra, eller hur? säger Kitty Kurth till evelerna som samlats för att lyssna till föreläsningen.

Wilhelm och John Edvin Wass går i sjuan och femman på Engelska skolan och var de som bjöd in Kitty Kurth.

– Kitty är vår amerikanska mamma, hon har blivit som en familjemedlem. Det känns bra att hela skolan får träffa henne, säger John Edvin Wass.

Båda har jobbat det amerikanska valet i skolan och tror att Hillary Clinton blir president.

– Jag hoppas det. Donalt Trump är inte så vettig, om man säger så, säger Wilhelm Wass.

Mer läsning