Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelbrektsgatan i Falun kan bli avstängd fram till januari

Engelbrektsgatan stängs av med jämna mellanrum. Det är bygget av bostadsrätter i kvarteret Västra Falun som tar vägen i anspråk.
– Det är när vi gjuter och lossar stora saker från lastbilar vi behöver stänga av, säger projektledare Per-Erik Halvarsson.

Annons

Trångt på Engelbrektsgatan när gjutning pågår.

Faluborna har fått vänja sig vid att Engelbrektsgatan är avstängd vissa dagar. Detta för att 25 nya bostadsrätter byggs i kvarteret Västra Falun, ett bygge som började i slutet på mars.

Bygget pågår i princip på hela tomten och samtidigt bygger NS Skoglund det nya nöjespalatset Falun bowling & krog på tomten bredvid.

– I januari planerar vi att vara klara med gjutningarna. Efter det kommer vi inte att behöva blockera gatan lika mycket. När vanliga lastbilar ska lossa blir det bara korta stopp, berättar Per-Erik Halvarsson projektledare på HMB.

Vid gjutningar måste betongbilar parkera på Engelbrektgatan. Samma sak gäller när stora föremål ska lossas från lastbilar.

– Det blir lite besvärligt i ett sådant här kvarter, vi hade diskussioner med Falu kommun innan och hade vi fått som vi velat hade vi haft gatan helt avstängd tills stommen var klar.

– Samtidigt tycker jag det fungerar ganska bra, vi sätter upp skyltar någon dag innan. Alla måste hjälpas åt, pratar vi med varann så löser det sig, fortsätter Halvarsson.

Hela bygget ska vara slutbesiktat och klart för inflyttning 16 juni nästa år.

– Vi följer tidsplanen på dagen, frågan är bara när snön kommer. Blir det riktigt kallt tar allt dubbelt så lång tid.

Mer läsning

Annons