Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever på catwalken

/
  • Proffsigt. Modellposerna satt där de skulle när elever från årskurs nio bjöd på modeshow i samband med discot på Lugnet i går kväll.

Annons

Modeller var ett trettiotal elever, fem av dem killar, från årskurs nio i Faluns skolor.

- De får anmäla sig och sedan lottar vi fram dem som får vara med. Intresset är så stort, berättade Eva Sundberg, Swing models, som lärt niorna att röra sig proffsigt på catwalken.

I två veckor har det har repeterats för att alla steg, rörelser och klädbyten ska sitta.

Att niorna är modeller i en modeshow i samband med ett av årets drogfria discon har blivit tradition. Frisyrer, väskor, skor och kläder står ett tiotal falubutiker för.

- Tidigare har vi hållit till på Folkets hus. Men Lugnethallen är hundra gånger bättre för det här, sade Eva Sundberg.

Cissi Hammar, Ida Jernberg, Camilla Eriksson och Janina Lindkvist var några av modellerna. De kunde konstatera att jobbet med modevisningen till och med var roligare än de trott - men också svårare.

- Det är mycket att komma ihåg. Vi måste räkna åttor hela tiden så att alla hänger med i rörelserna. Över huvud taget är det mer dans och show än vi förstod innan, sade Cissi Hammar.

Modeshowen var en av programpunkterna under discokvällen. Föräldrar och andra som ville se sina 15-16-åringar göra debut på catwalken, hade chansen under genrepet tidigare på kvällen.

Kläderna, då? Ja, det var mycket stuprörsjeans, kortärmade rutiga skjortor och mönstrade toppar som visades upp på scenen. En hel del svart och vitt och mjuka färger. Mest färglada var några av balklänningarna och skor i knallgult och signalrött.

Mer läsning

Annons