Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomin styr butiksvalet

/
  • Priset avgör. Familjen Ottosson- Johansson från Sundborn storhandlar två gånger i månaden på stormarknader i Falun. – Priset är viktigast men vi skulle inte åka flera kilometer extra för några kronor billigare matkasse, säger Mikael Johansson. I vagnarna tvillingsönerna Emil och Markus.

Annons

Tvillingpojkarna Emil och Markus placeras i varsin vagn, Maria drar den ena, sambon Mikael Johansson den andra. Familjen är på en stormarknad i Falun för att fylla vagnarna med varor de behöver under kommande två veckor.

- Vi brukar klara oss med att storhandla två gånger i månaden. Sen kompletterar vi med färsk- och förbrukningsvaror från butiken hemma i Sundborn, säger Mikael Johansson.

Familjen har storhandlat under flera år, även innan tvillingarna föddes. I familjen finns även en tonårig son. Sparad tid och sparade pengar motiverar till att handla mycket och sällan i stället för lite och ofta.

- Viktigast är att det blir billigare, man köper bara det man behöver, säger Maria som brukar hålla koll på lockpriser i olika affärer och pricka in en storhandling när det är bra pris på något särskilt.

Oftast blir det Willys i Hälsinggården familjen väljer för sina storköp.

- Dels är det relativt billigt, dels ligger det på vägen mellan jobb och hem. Att åka till andra sidan stan är varken försvarbart ekonomiskt eller med tanke på miljön, säger Mikael Johansson.

Mer läsning

Annons