Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter tuffa vintern: Rekordmånga klagomål till kommunen om snöröjningen

Det har varit en lång och tuff vinter, och på grund av de stora snömängderna har många har varit besvikna på snöröjningen. När Falu kommun summerar vintersäsongen kan man konstatera att man fått in hela 1 800 ärenden, vilket är rekord.

Annons

Hela 1 800 ärenden har kommit in till kommunen under vintern, som handlar om bland annat dåligt plogade vägar, stora snövallar i korsningar och att det varit väldigt halt.

Läs också [+]: Ilska mot spåriga gator: "Som en puckelpist" – se när bilen fastnar

Spåriga vägar, halka och snövallar har varit några av problemen som snön orsakat den här vintern. Bilden är ett montage. Foto: Arkivbilder

– På förekommen anledning har vi haft stora problem med att upprätthålla en godtagbar vinterväghållning. Vi var inte dimensionerade vare sig resursmässigt eller ekonomiskt för den här typen av vinter. Jag har därför full förståelse för att Faluborna varit engagerade i frågan och kommit in med mängder av synpunkter och klagomål, som vi har tagit till oss och försökt lösa. Vi gör nu en utvärdering av den gångna säsongen och ser över i vilken omfattning vi behöver förbereda oss för liknande vintrar, säger Nicklas Karlsson, avdelningschef för trafik- och mark, i ett pressmeddelande.

Läs också [+]: Kraftig ökning: Så mycket kostar Trafikverkets snöröjning i Dalarna

Enligt Falu kommun är alla ärenden som kommit in genomgångna och noterade, men på grund av det stora antalet ärenden kommer man inte kunna höra av sig till alla som skickat in ärenden.

– Vi har gått igenom samtliga ärenden och även gjort en intern uppföljning på dem. Men däremot kommer vi på grund av tidsskäl, och att ärenden inte längre är relevanta, att inte göra en återkoppling till alla som har begärt detta, säger Nicklas Karlsson i pressmeddelandet.

Läs också [+]: TV: Efter första snön – plogbilsförarens vädjan till trafikanterna: "Man blir förbannad"

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons